Goalkeepers Battle

Een keepersbattle is een jeugdkeepersdag, bestaande uit 2 dagdelen. In de morgen voor keeper O9 – O11 en O13 en in de middag O15 – O17 en O19. Anders dan bij de traditionele jeugdkeepersdagen staan dan niet de keeperstrainingen centraal, maar kunnen de keep(st)ers zich tegen leeftijdsgenoeten uitleven in “battles” oftewel spectaculaire combinatie- wedstrijden van keepersoorlog (shoot en save) en duel 1 tegen 1 maar ook schieten op het gatendoek. Dat betekent lekker fanatiek bezig zijn, volop keepersactie, mooie keepersprijzen en bovenal erg veel spelplezier

Een battle is een wedstrijd van 10 minuten tussen twee teams van 3 keep(st)ers uit dezelfde leeftijdscategorie. Op een klein veldje van 12 bij 10 meter proberen de battleteams d.m.v. een schot, een worp, volley of dropkick zo vaak mogelijk bij elkaar te scoren maar de kneep zit in het aantal reddingen. Die tellen! Vaak zijn die spectaculair omdat de keep(st)ers in de battles alles uit de kast moeten halen om hun tegenstand(st)ers van het scoren af te houden! Punten verdien je dus door te bal tegen te houden of (klem)vast te pakken. Ook Fair Play telt mee in de strijd. Doelpunten scoren is dus voor de keepersbattle niet belangrijk. Het gaat om het tegenhouden van de bal. Dat wordt beloond. Er kunnen echter ook punten worden verdiend via het onderdeel “scoren via het gatendoek”. Onze scheidsrechters houden de spelregels nauwlettend in de gaten.

Voor de battle ochtend kan worden ingeschreven door keep(st)ers in de KNVB-categoriën O9, O11 en O13. Voor de middag battles is dat voor O15, O17 en O19. Voor deze laatste categoriën geldt echter “mits bij voldoende deelname”oftewel 5 of 7 teams. Bij inschrijving van minder teams is deelname aan de battle helaas niet gegarandeerd.

Keep(st)ers mogen zelf een “battleteam”samenstellen. Een team bestaat ui 3 keep(st)ers uit dezelfde leeftijdscategorie plus een coach/begeleider. Lukt het niet om zelf een battleteam samen te stellen dan is individuele inschrijving ook mogelijk. De organisatie (GES) kan dan bemiddelen bij het zoeken van één of twee teamgenoten. Het is ook mogelijk om een team samen te stellen van verschillende leeftijdscategoriën. In dat geval zal het gehele team in principe worden ingedeeld in de categorie geldend voor de oudste keep(st)er.

Voor de 3 beste teams in iedere leeftijdscategorie (O9 t/m O19) zijn er mooie bekers beschikbaar. De sportiefste teams gaan met een Fair Play bokaal naar huis. Ook zal de beste keep(st)er van het toernooi worden gekozen. Niemand gaat met lege handen naar huis. Alle deelnemers ontvangen een aandenken.

De GES trainingen en cursussen worden regelmatig bezocht door scouts van de betaald voetbal organisaties. De verwachting is dan ook dat onze keepersbattle door hen zal worden bezocht. Een aantal keep(st)ers vielen al in positieve zin op bij de scouts van enkele BVO’s en KNVB Districten. Deze keep(st)ers werden uitgenodigd voor stagetrainingen.

Tijdens de keepersbattledag zal OneKeeper.nl aanwezig zijn met een stand. Voor alle deelnemers aan de battle geldt op die dag een speciale aanbieding voor keepershandschoenen en keeperskleding. Voor meer info kun je een kijkje nemen op www.onekeeper.nl